HONING

Wat is dat nou precies?

St. Ephrem honing is een zuiver natuurproduct, uit eigen Nederlandse bodem. Honing wordt gemaakt door bijen uit de nectar van bloemen. Aan onze honing wordt niets toegevoegd. De honing gaat als het uit de raten gehaald is rechtstreeks in de pot. Dat is pas rauwe honing!

Honing die 100% door bijen gemaakt wordt is afkomstig uit bloemen. De nectar uit de bloemen wordt door de bijen ingedikt en voorzien van zeer waardevolle enzymen. Deze enzymen dragen bij aan de medicinale kracht van honing.

Rauwe honing is van nature vloeibaar. Na een aantal weken of maanden kan honing gaan kristalliseren. Gekristalliseerde honing verandert alleen van structuur, de smaak en kwaliteit blijven gelijk. Een snelle kristallisatie van honing is een bewijs dat de kwaliteit goed is. Het is echter niet altijd gewenst! U kunt de gekristalliseerde honing zonder verlies van kwaliteit weer vloeibaar maken door deze tot maximaal 40º Celsius te verwarmen (niet in de magnetron). De natuurlijke enzymen blijven zo behouden. Bij de St. Ephrem imkerij wordt de honing dan ook nooit verhit boven de 40º Celsius.

Honing is een hygroscopisch product. Dat wil zeggen dat het de neiging heeft vocht uit de omgeving aan te trekken. Hierdoor ontneemt het bacteriën een essentieel onderdeel uit de voedingsbodem. De bacterie-remmende enzymen die onze honing bevat zorgen ervoor dat wondjes vrijwel zonder te ontsteken kunnen genezen. Algemeen bekend is het gebruik van honing als probaat middel bij verkoudheid en keelproblemen. Honing verzacht en onderdrukt de pijn, en kan eraan bijdragen het genezingsproces aanzienlijk te verkorten.

Gezonde zoetstof

Rauwe honing is een puur, natuurlijk en hoogwaardig voedingsmiddel. Het is licht verteerbaar en ook bruikbaar als schoonheids- en geneesmiddel en is vrij van bacteriën. Honing bevat behoorlijk veel calorieën in de vorm van druivensuiker, circa 320 calorieën (1340kJ) per 100 gram. Deze calorieën zijn direct om te zetten in energie (zeer populair onder sporters). Als smaakbeleving is de zoetkracht van honing ongeveer 200 keer groter dan van kristalsuiker. Daarnaast is het ook nog eens veel gezonder omdat het natuurlijke suikers bevat en geen kunstmatige. .

5 redenen

Honing is niet alleen erg lekker, het is ook nog eens enorm gezond. De 5 belangrijkste gezondheidsvoordelen van honing zijn:


1.
Het heeft een bacterie- en schimmelremmende werking, dankzij de enzymen die bijen aan honing toevoegen. Honing kan daarom verlichting bieden als je keelpijn, een maagzweer of bacteriële darminfectie hebt, en je kunt het zelfs op wondjes op de huid smeren.

2. 
Het beschermt tegen kanker en hart- en vaatziekten, omdat honing boordevol flavonoïden en antioxidanten zit.

3. 
Het verhoogt het uithoudingsvermogen en de sportprestaties, omdat honing de glycogeen voorraad in de spieren langer op peil houdt en daardoor ook de herstelperiode na het sporten verkort.

4.
 Het reguleert de bloedsuikerspiegel dankzij de ideale balans van fructose en glucose in honing. Honing is dus absoluut niet te vergelijken met suiker, en een goed merk honing heeft een lage waarde op de Glycemische Index, zodat je bloedsuikerspiegel er niet van piekt.

5.
Het is een probiotica en houdt de darmflora in balans. Sommige honingsoorten bevatten zelfs zeer grote hoeveelheden ‘vriendelijke’ bacteriën, waaronder 6 soorten lactobacilli en 4 soorten bifidobacteria.
× Info of bestellen en betalen via Tikkie?